>
početak aljaski malamut Leon Alpha malamuti Srbije klub prijatelja pričaonica linkovi
   
 
 .:: LEON ALPHA - INFO ::. .:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: www.MalamutKlub.com ::. .:.

ch Leon Alpha
(ošt. 18/09/2004)


J.CH SCG (mladi šampion u lepoti)   CH.SCG (zreli šampion u lepoti)

1 x BIS   22 x BOB     6 x CACIB    16 x CAC    6 x PRM   8 x BOG
                   1 x R.BOB  1 x R.CACIB   1 x R.CAC                6 x R.BOG
                                                                                           3 x BOG III

JR: 70848 Alj

visina: 70 cm

težina: 45 kg


ime oca:

ime majke:

Ch Simba Artick Wolf

Bella


boja: sivo - beo (boja aljaske foke, krem dlaka sa crnim vrhovima)

oznake: kapa sa belegom na čelu i polu naočarima


 .:: LEON ALPHA - KO SAM JA? ::. .::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: www.MalamutKlub.com ::. .:.

      Alfa je još uvek mlad pas koji više od svega voli da se igra i juri. Vesele je naravi i obožava izazove, nove stvari, ljudsko društvo. Voli da trči sa drugim psima, ali je ''malecni'' problem to što je mužjak, pa kad se sretne sa još nekim krupnim i temperamentnim mužjakom obično od igre nema ništa. Dosta je poslušan, prilično vaspitan, ali i pomalo razmažen (ljubimac porodice :), pa ume da bude tvrdoglav. No, kako sam ja dosta uporan, na kraju ipak bude po mom.

      Kao i svaki polarni pas obožava zimu i sneg, voli da skače po njemu i da se valja u njemu. Voli da vuče sanke (ili nas na povocu, valjda mu je to ''u krvi'', ali od toga ga polako odvikavamo :)). Obzirom da je pripadnik krupne rase koja je stvorena za rad, obožava aktivnost, pa ga često istrčavam i vodim u duge šetnje, a kada dode sezona izložbi, onda na snagu stupa i poseban režim ''treninga''...

      Kada je u kući najviše voli da se igra lopticama (ima dve ''svoje''), a voli i da donese svog plišanog medu, pa da se ''navlačimo''. Još jedan omiljeni ''rekvizit'' mu je debeli, šareni konopac kojim takođe voli da se ''navlači''. Kada je neko od ukućana zainteresovan, vrlo rado prihvata da se igra ''šuge''. Inace nije izbirljiv, prihvatiće i igru plastičnom flašom, starom krpom ili pocepanim papučama, samo je bitno da se neko sa njm igra, da ima našu pažnju... Blesa mali.

      Nije maza, i ne voli da ga gnjave. Svakog će pozdraviti (i pokušati da mu se popne na grudi ne bi li ga ''poljubio''), ali će odmah zatim, sav važan i ponosan :), otići svojim poslom, ili će pozivati na igru, trčkaranjem i kevtanjem.

      Brzo uči i dosta je inteligentan, ali je sa druge strane tvrdoglav kao mazga, i veoma uporan da istera po svome, pa zato svaki rad sa njim, učenje, dresura i igra predstavljaju novi izazov! Prava je umetnost zadržati mu pažnju ako on smatra da to što radimo ''jednostavno nije toliko zanimljivo kao onaj šareni papirić što leti na vetru, ili kao ona maca što gleda sa klupe, ili kao...''. Shvatate već :)

      Interesantno je da ga se, iako je pravi dobrica, ljudi u pocetku obično plaše zato što je krupan i ima običaj da sve ''pozdravlja'' lavežom karakterističnim za malamute - dubokim, promuklim zavijajućim režanjem, uz obilato mahanje repa! Oni koji ga već dobro poznaju uvek se nasmeju, na šta Alfa obično odgovori pokušajem da ih ''poljubi'' (i eventualno bar malo isprlja šapama :)).

      Voli da spava do ulaznih vrata, u pozi ''al' ja kuliram'', tj. legne na leđa a sve četiri noge podigne u vis! :) Kod obroka ne pravi probleme, jede granule, ali ipak kada vidi kosku - radosti nema kraja! :)


      ... Eto, nadam se da sam Vam bar malo dočarao kakav je to pas, veran drug i pratilac - moj Alfa, ali bi ipak za sticanje prave slike o njemu bilo potrebno mnogo više od par redova teksta, tako da ću ovde završiti.


.:: Za pravilno funkcionisanje navigacije sajta JavaScript mora biti UKLjUČEN :: For this site's correct navigation, JavaScript must be ENABLED ::.
.:: VAŽNO: Molim Vas pročitajte PRAVILA KORIŠĆENjA (pop-up prozor) :: IMPORTANT: Please read COPYRIGHT (pop-up window) ::.